zonnepanelen leeuwarden

Leeuwarden is een stad in het noorden van Nederland en de hoofdstad van de provincie Friesland. Ook is het de hoofdplaats van de gelijknamige gemeente Leeuwarden en een van de oudste steden van Noord-Nederland. Belangrijke sectoren in de stad zijn de financiële en zakelijke dienstverlening, de overheid en de non-profitsector. Wil jij Zonnepanelen Leeuwarden?

Wat is het?

Zonnepanelen zijn panelen die zonne-energie kunnen omzetten in duurzame elektriciteit. De zon is het enige hulpmiddel dat je nodig hebt naast de zonnepanelen. Als er zonnestralen op een paneel vallen, ontstaat er spanning tussen twee lagen van een zonnecel. Deze spanning wordt opgevangen en naar een ‘omvormer’ gestuurd. Tijdens dit deel van het proces wordt er energie van gemaakt die jij kunt gebruiken. Hierna kun jij het gewoon gebruiken als normale elektriciteit.

Zonnepanelen in Leeuwarden

Friesland, dus Leeuwarden, is erg geschikt om zonnepanelen te plaatsen. Deze provincie is één van de provincies waar de meeste zon op valt. Dit is natuurlijk erg handig als je met zonne-energie van zonnepanelen wilt werken. In Leeuwarden zijn er 8.874 koopwoningen met zonnepanelen en dit betekent dat we samen elk jaar meer dan 7 miljoen euro besparen. Een huishouden met zonnepanelen bespaart gemiddeld €820 per jaar.