Je hebt jezelf ervan overtuigd: je wilt het web op om een tafelvoetbalspel online te gaan shoppen. Of wat net zo goed kan, je kinderen hebben je ervan overtuigd dat ze liever een tafelvoetbaltafel thuis hebben dan een biljarttafel. Nou ontbreekt het waarschijnlijk ook aan ruimte voor zo’n biljarttafel en dan is het tafelvoetbalspel toch wat compacter. Kom je dan op het internet, dan valt je op dat er wel heel leuke tafeltjes te koop staan voor nog geen 200 euro. Zoals de sportieve Pegasi striker of de robuuste Pegasi star. Er zijn voor die prijs zelfs inklapbare modellen. Maar even door speurend, kom je dan ook de Garlando G-5000 en de Garlando Class Indoor tegen. Maar de prijzen zijn dan wel gestegen tot ver boven de duizend euro. Wat is nu wijs? Zijn de laatste twee wellicht vijf of zes keer hoger in kwaliteit? Als je van de prijs uit mag gaan?

Thuisgebruik of zakelijke aankoop?

Het zit iets ingewikkelder in elkaar. Jij en je kinderen kunnen waarschijnlijk best wel een tafelvoetbalspel online kopen dat rond de paar honderd euro schommelt. De echt dure modellen zijn namelijk voor heel intensief gebruik of zelfs voor betaalgebruik (muntinworp) in cafés en recreatieruimtes. Die zijn dus bedoeld voor de zakelijke markt. Dit artikel schetst enkele tips voor de aankoop van gewone gezinstafels en voor de zakelijke variant.

Tafelvoetbalspel online aanschaffen als consument

Wil je gewoon een privé tafelvoetbalspel online kopen? Kies dan thuis eerst waar je die wilt opstellen. Meet de kamer om te kijken of er rond de tafel wel genoeg speelruimte overblijft om er met vier man te gaan spelen. Daarna kijk je naar het materiaal waar de tafel van je voorkeur van gemaakt is. Teveel plastic is geen goed idee. Als er veel hout, laminaat of MDF aanwezig is, is dat een teken van duurzaamheid. Heeft je online winkel ook een showroom? Kijk dan ter plekke hoe het zit met de stabiliteit van de tafel. Een stevige tafelvoetbaltafel wiebelt niet en staat strak op de poten. Dat bevordert het spel en je hebt ook langer plezier van zo’n tafel. Check ook de voetballers aan de staven. Zijn die van lichtgewicht plastic, dan kun je ze snel kapotschieten. Idem geldt voor de handvatten. Die mogen niet van geringe kwaliteit zijn. 

Tafelvoetbalspel online zakelijk kopen

Heb je een bar, een recreatiecentrum, een schoolkantine of een andere min of meer openbare gelegenheid? Dan moet duurzaamheid je eerste zorg zijn. Je tafel moet voorzien zijn van een robuuste constructie die tegen een stootje kan. Met onderdelen die echt stevig zijn. Liever metalen details dan plastic randen. 

Verdienmodel

Ga je de tafel niet gratis ter beschikking stellen maar wil je er nog wat aan verdienen? Dan heb je een tafel nodig met een toegangscontrolesysteem of in elk geval met een muntautomaat. Vraag ook even hoeveel onderhoud je nieuwe tafelvoetbalspel gaat vergen. Kies in elk geval voor een tafel waarvan je de belangrijkste onderdelen snel en gemakkelijk kunt vervangen. Het gaat dan vooral om vervangbare spelers aan de staven en om handvatten. Want hoe langer de reparatie duurt, des te minder geld kun je aan je tafel verdienen. Een tip is kiezen voor een tafelvoetbalspel online met gehard glazen speelveld en stangen van superieure kwaliteit.