legging kind

Een legging is een kledingstuk dat het midden houdt tussen een lange broek en een maillot. De legging sluit soepel rond de benen en billen en is daarom juist voor baby’s en wat oudere kinderen een ideaal kledingstuk. Een maillot is meestal van wol en kan daarom vaak wat kriebelen en heeft vaste voeten, een legging heeft geen voeten en zit daarom wat comfortabeler. Een legging is verkrijgbaar in alle effen kleuren die je kunt bedenken en is daarom heel goed met allerlei kleding te combineren. Bij effen kleding staat juist een legging met strepen of andere figuren heel leuk.

Leggings bestaan in verschillende soorten: Er zijn leggings die de lengte hebben van een korte broek, ideaal in de zomer! Dan zijn er de leggings die tot net over de knie komen en leggings tot aan de enkel of daar net boven. Een legging kan dus gedragen worden in alle seizoenen. Als het heel koud is, kan een legging ook gedragen worden onder een lange broek, bijvoorbeeld bij het skiën of schaatsen.

legging kind

Waarom is een legging voor een kind een handig kledingstuk:

Voor een kind is een legging een handig kledingstuk om verschillende redenen:

– Omdat een legging zo soepel om het lichaam zit, hoef je hem niet bij ieder slaapje van je baby uit te trekken. Een baby heeft geen last van een legging , omdat een legging zich voegt naar het postuur van het kind.

– Een wat groter kind kan de legging, doordat er geen voeten aan zitten, al heel snel zelf aan- en uittrekken. Als je kind op school de legging moet verruilen voor gymkleding, is dit dus geen probleem.

Met wat voor kledingstuk combineer je een legging:

Een legging kind kan gecombineerd worden met een shirt, een blouse, maar ook met een jurk. Een kleine valkuil hierbij is wel dat een legging geen broek is en daarom niet mooi combineert met een kort shirt erboven, zeker niet als het kind in kwestie een luier draagt of wat dikke billen heeft. Een legging is eigenlijk een onmisbaar kledingstuk in de kledingkast van een kind.