Mini Cooper velgen

BMW velgen zijn speciaal ontworpen voor BMW auto’s. Bijna elk automerk ontwerpt eigen velgen en banden voor zijn auto’s. Dit zijn ook de banden en velgen waarop een auto wordt afgeleverd. Toch worden deze velgen vaak vervangen voor een ander merk wanneer het tijd is voor een nieuwe set. Mensen zien vooral de prijs en vinden dat de belangrijkste factor. Terwijl een velg van goede kwaliteit een ontzettend grote bijdrage kan leveren aan de veiligheid. Tijd om dus een switch te maken in die gedachtegang. Er moet meer gekeken worden naar kwaliteit en minder naar prijs.

Verschillende velgen

BMW M performance velgen zijn ontworpen met de M serie in gedachten. De M serie van BMW is een sportieve auto die in verschillende varianten te verkrijgen is. Van een stoere en grote SUV tot een luxe cabrio. Nu verschillen de velgen tussen deze varianten natuurlijk. Want die cabrio heeft niet dezelfde velgen als een grotere SUV. Het beste wat je altijd kan doen wanneer je op zoek gaat naar nieuwe velgen is even kijken welke velgen je nu onder je auto hebt zitten. Je kan een velgmaat kleiner of groter kiezen, maar dan moet je ook andere banden erbij nemen.

Even zoeken naar je bandenmaat

Op je banden kan je best wat informatie vinden, als je het tenminste kan lezen. Onder alle weersomstandigheden waar je banden aan blootstelt kan de tekst op je banden gaan slijten. De belangrijkste tekst op je banden vind je op de buitenrand, net onder het profiel. Hier staat namelijk de bandenmaat en de velgenmaat. De bandenmaat bestaat uit de breedte en de hoogte van je band. De eerste drie cijfers van je bandenmaat is de breedte in millimeters. De twee cijfers daarna is de hoogte van de band, ook in millimeters. Na de bandmaten komt de velgmaat. Hier staat meestal een R voor. Het getal na de R is in inches.