Meraki

Weet u al wat Meraki is? U zal vast en zeker bekend zijn met het merk Cisco. Cisco is een bekende producent van allerlei netwerkapparatuur. Zo worden de routers van Cisco ontzettend veel gebruikt om draadloze netwerken mee op te zetten. In dit artikel gaan we het echter niet hebben over draadloze netwerken, maar over het opslaan van data in de cloud. Dit wordt namelijk steeds populairder, zowel onder particulieren als onder bedrijven. Het opslaan van data in de cloud sluit goed aan op een andere trend: flexwerken. U heeft namelijk vanaf elke locatie toegang tot uw data in de cloud. U hoeft niet langer fysiek naar uw kantoor te komen om uw documenten digitaal te bekijken. Meraki is een onderdeel van Cisco dat zich richt op cloudoplossingen.

Bedrijf

De perfecte oplossing voor uw bedrijf met Meraki

De mogelijkheden zijn erg groot met Meraki. Veel bedrijven maken inmiddels gebruik van de cloud. Het is wel belangrijk dat ook de beveiliging helemaal in orde is. Gelukkig is dit met Meraki vrij eenvoudig te regelen. Het is mogelijk om verschillende accounts aan te maken. U kan elk account ook verschillende rechten geven. Op deze manier krijgt elke medewerker toegang tot de laag van het netwerk waar hij/zij bij moet kunnen. Het is natuurlijk niet de bedoeling dat iedereen zomaar bij elke laag van het netwerk kan!

Toegang

Hoe u het beste kunt genieten van de cloud voordelen die Meraki te bieden heeft

Data opslaan in de cloud is erg aantrekkelijk en gelukkig ook redelijk eenvoudig. Toch is het wel belangrijk dat u goede netwerkbeheerders in diens heeft. Deze kunnen ervoor zorgen dat het netwerk de juiste infrastructuur heeft. Heeft u geen netwerkbeheerders? Dan is het een verstandig idee om een bedrijf zoals The Networkers in te schakelen. Hier kunnen ze u helpen bij het opzetten van een veilige cloud.