ziektewet eigenrisicodrager

Je denkt erover na om WGA en ziektewet eigenrisicodrager te worden. Het voordeel daarvan is dat je minder premies hoeft af te staan. Echter ben je zelf verantwoordelijk voor de kosten als een van je medewerkers ziek wordt. Het risico ligt dan dus bij jou. Is het voor jou wel een goed idee om eigenrisicodrager te worden? In dit artikel lees je wat je van tevoren moet afwegen.

ziektewet eigenrisicodrager

Verdiep je in de eisen van het ERD

Als je kijkt naar de kosten die je aan het UWV betaalt of de kosten die je zelf hebt bij een zieke werknemer, kan het lijken alsof je als eigenrisicodrager voordeliger uit bent. Het is echter wel belangrijk om bij deze berekening goed te kijken naar de eisen van het ERD. Zo geldt er bijvoorbeeld een bepaald reïntegratiebeleid en moet je ook met de arbodienst afspreken voor reïntegratiebegeleiding. Verdiep je hier goed in en bereken wat de kosten zijn van hun eisen. Pas dan kun je een goede vergelijking maken.

ziektewet eigenrisicodrager

Kleine MKB’er? Word geen eigenrisicodrager

Als je een kleine MKB’er bent met maximaal vijftig werkzame personen, is het eigenlijk altijd beter om geen eigenrisicodrager te worden. Hiermee loop je namelijk risico en je zult hiervoor ook meer administratie moeten doen. Daarbij betalen kleinere MKB bedrijven minder hoge premies aan het UWV. Je bent dan eigenlijk beter af als je gewoon te premies betaalt en het risico bij het UWV laat.