bouwtekening dakkapel

Wil je je donkere en stoffige opbergzolder kamer veranderen naar iets beters? Dan ben je op het juiste adres! Zolders worden vaak gebruikt als ruimtes waar mensen hun (on)gebruikte spullen dumpen. Deze ruimtes kunnen echter veel beter benut worden, maar veel mensen weten niet waar ze moeten beginnen. Het transformeren van de ruimte is net zo simpel als het tekenen van een bouwtekening dakkapel. Wij geven je tips die je helpen om iets moois te maken van je zolderruimte.

Creëer meer licht op zolder

Zolders zijn niets voor niets kamers die direct onder het dak bevinden. Dit betekent dat ze redelijk wat lichtinval hebben. Zorg er dus voor dat er voldoende licht naar binnen kan. Dit kan bijvoorbeeld door een dakkapel bij te bouwen of door de muren lichter te verven. Dat laatste klinkt misschien gek, maar het is echt zo: zodra je wat lichtere muren hebt, dan zal het zonlicht van buiten mooi weerkaatsen. Het resultaat? Een lichtere ruimte, die ook nog eens groter oogt. Het verven van je muren in een lichte kleur is een hele simpele hack om de ruimte groter te laten lijken.

bouwtekening dakkapel

Berg al je spullen op in de schuur of doneer het

Wat is het nut van het houden van spullen die je toch niet gebruikt? Doe dus een grote schoonmaak op zolder en gooi alles wat je niet meer nodig hebt weg. Van de spullen die nog overblijven en bruikbaar zijn: deze kun je het beste doneren aan de lokale kringloopwinkel.