elektrische fiets

Er zijn talloze redenen te bedenken waarom het een goed idee is om over te stappen naar een elektrische fiets. In de eerste plaats zijn de e-bikes de laatste jaren flink doorontwikkeld. Dit heeft vele voordelen opgeleverd zoals betere batterijen waardoor er langere afstanden kunnen worden afgelegd. Daarnaast is gebruik maken van een e-bike ook erg goed voor de gezondheid en voor het milieu. Veel ouderen hebben het probleem dat ze zich niet meer eenvoudig voort kunnen bewegen op een normale fiets. Bijvoorbeeld als er lange afstanden afgelegd moeten worden, als er sprake is van tegenwind of als er een heuvel is waar tegenop moet worden gefietst. Voor deze mensen is een elektrische fiets de oplossing.

Het is goed voor de gezondheid

Met een elektrische fiets blijf je, in tegenstelling tot een auto of scooter, in beweging en daarom voel je je fitter. Door de lagere belasting op gewrichten zoals heupen en knieën is fietsen weer leuk en blijven de gewrichten bovendien gezonder omdat ze in beweging blijven. Daarnaast is een elektrische fiets uitermate geschikt voor mensen die willen herstellen van een ongeluk of operatie. De lichte weerstand is ideaal om weer kracht op te bouwen en tegelijkertijd niet overbelast te raken. Het is daarbovenop aangetoond dat het gebruik van een elektrische fiets een positief effect heeft op mensen met hart- en vaatziekten. De beweging is gezond en omdat de belasting niet te hoog is kunnen ook mensen met een geschiedenis met hartproblemen zich comfortabel voortbewegen.

Een positief effect op de omgeving

Een elektrische fiets is dus gezond voor jezelf maar daar houdt het niet op. Het is door het lage energieverbruik uitermate goed voor het milieu. De elektrische fiets is namelijk niet alleen een vervanger voor de gewone fiets maar ook voor de auto. Mensen die zich niet meer kunnen verplaatsen op een gewone fiets hadden voorheen weinige andere keus dan met de auto te gaan. Tegenwoordig bieden e-bikes voor deze mensen een uitkomst. Een elektrische fiets kost ongeveer vijftig keer zo weinig energie als een auto. Kies voor jezelf en voor je omgeving en stap over op een e-bike.