Een ongeluk zit in een klein hoekje. Op het werk, onderweg, thuis of waar je dan ook bent kan het gebeuren dat iemand onwel wordt of dat je een verwonding oploopt. Het is dan handig als je zelf of iemand in je directe omgeving Eerste Hulp kan verlenen. Je kunt dit leren door een EHBO opleiding te volgen die bij je past. G4S biedt verschillende EHBO opleidingen die passen bij elk doeleinde en persoon. Van beginner tot ervaren EHBO’er en van het bedrijfsleven tot in je privéleven. Aan het einde van de cursus weet je hoe je iemand kunt helpen, of deze nu een licht letsel heeft of dat de situatie levensbedreigend is.

Wat er gebeurt tijdens de EHBO opleiding

Bij de EHBO opleidingen van G4S leer je in drie dagen tijd alle ins en outs op het gebied van het verlenen van Eerste Hulp. Hier moet je denken aan alle aspecten die onder deze noemer kunnen vallen. Van het behandelen van een lichte snijwond tot iemand reanimeren met behulp van een AED, het komt allemaal in de opleiding aan bod. Tijdens de EHBO opleiding leer je veel theorie over wat je moet doen in bepaalde omstandigheden, maar je leert natuurlijk het meeste uit de praktijk. Daarom hebben de opleidingen van G4S een groot praktijkonderdeel waar je je opgedane kennis meteen kunt uitoefenen. Zo weet je niet alleen wat je moet doen, maar ook dat je het kúnt doen.

Officieel erkend

De EHBO opleidingen van G4S zijn erkende opleidingen die hoog staan aangeschreven. Op het gebied van EHBO hanteert G4S de richtlijnen vanuit het Oranje Kruis, waardoor het diploma ook uit hun naam wordt gegeven. Met dit diploma kun je overal waar je wilt ingezet worden als EHBO’er. Dit diploma is twee jaar geldig en eenvoudig te verlengen door het volgen van een herhalingscursus op hetzelfde niveau. Op deze manier blijft je kennis op het gebied van EHBO altijd actueel en kun je waar dan ook iemand helpen, hoe hoog de nood dan ook is.