crematie breda

Een dierbare die overleeft is natuurlijk altijd lastig. Maar als het nou eenmaal gebeurt moet je wel bedenken of je liever wilt begraven of cremeren. Ben je woonachtig in Breda en kies je voor crematie? Kijk dan naar een crematie Breda.

crematie breda

De regels bij een crematie

Bij het cremeren zijn er een aantal regels waar jij je aan moet houden. Deze regels hebben vooral te maken met de periode waarin de crematie plaatsvindt. De crematie moet tussen 36 uur en 6 dagen na de dood plaatsvinden. De crematie mag niet voor 36 uur na de dood plaatsvinden om de politie tijd te geven om een onderzoek te doen indien er nog vragen zijn over de doodsoorzaak. Je mag van deze regels afwijken, maar alleen als je toestemming hiervoor hebt gekregen van de officier van justitie of de burgemeester. Na de crematie moet het crematorium 1 maand het as van de overledene bewaren. Dit is zodat er tijd is voor een eventueel strafrechtelijk onderzoek op de asresten. Ook geeft dit tijd aan de nabestaande. 

De kosten

De kosten van het cremeren zijn gebaseerd op de kosten van de crematie zelf, maar ook de kosten van de laatste verzorging van de overledene, het vervoer en een ander dingen. De prijs kan ook variëren door het soort uitvaart. Als je besluit om een uitvaart te houden gaat dat natuurlijk al meer kosten. De verschillende aspecten van de uitvaart zelf kan ook voor een verschil in prijs zorgen.