Bloemen zijn een klassiek en tijdloos geschenk dat altijd gewaardeerd wordt. Je kunt kiezen uit verschillende soorten, kleuren en maten en de prijzen van boeketten en bloemstukken lopen uiteen. Het is belangrijk om rekening te houden met jouw persoonlijke smaak en vooral met de smaak van de ontvanger en de gelegenheid wanneer je ze kiest. Bloemen kunnen worden gebruikt om verschillende emoties en boodschappen over te brengen. Het juiste boeket kan een glimlach op iemands gezicht toveren, iemand troosten in een moeilijke tijd of je kunt met een mooi boeket een speciale gelegenheid vieren. In onze blog vertellen we op welke momenten je het beste iemand een boeket kunt geven. 

Bloemen geven voor een verjaardag 

Eén van de meest populaire momenten om een boeket te geven is voor verjaardagen. Vooral vrouwen houden ervan om een mooi boeket te ontvangen op hun verjaardag. Een vrolijk boeket met mooie heldere kleuren zal hun speciale dag zeker opvrolijken. Als je een boeket aan je vrouw of vriendin geeft, kun je ook een boeket met rode rozen overwegen. Zulke bossen hebben namelijk een romantisch tintje. 

Iemand feliciteren 

Een andere gelegenheid waarbij een boeket een geweldig cadeau zou kunnen zijn, is wanneer je iemand wilt feliciteren. Of het nu gaat om een nieuwe baan, een nieuw huis, het halen van een examen of de geboorte van een kind. Bloemen zijn een geweldige manier om in de feeststemming te komen. Kies een boeket met felle kleuren en vrolijke elementen om iemand te feliciteren. 

Bloemen om iemand beterschap te wensen 

Als iemand ziek is kan een boeket een geweldige manier zijn om een glimlach op zijn of haar gezicht te toveren en op te vrolijken. Over het algemeen zijn vrolijke en kleurrijke boeketten het mooist, maar een boeket in neutrale kleuren als roze, paars en wit kan ook geruststellend zijn. Als je een boeket geeft aan iemand in het ziekenhuis, is het belangrijk om eerst bij de ziekenhuisafdeling te  checken of bloemen zijn toegestaan. Bepaalde afdelingen weigeren een boeket namelijk. 

De liefde verklaren 

Bloemen zijn ook een klassiek cadeau voor iemand op wie je verliefd bent of een date mee hebt. Een boeket rode rozen of een bos roze rozen, is een romantische en tijdloze manier om je liefde te uiten. Als het een eerste date is, overweeg dan een boeket met roze en witte accenten voor een ontspannen en vriendelijke boodschap. Dan is een de boodschap van een bos rode rozen wellicht te sterk. 

Iemand condoleren met bloemen 

Het kan moeilijk zijn om iemand te condoleren die een dierbare heeft verloren, maar een boeket kan een geruststellende en gepaste manier zijn om je steun te betuigen. Kies voor een rouwboeket met lichtgekleurde bloemen of laat een boeket samenstellen uit de favoriete bloemen van de overledene om je medeleven te tonen. Je kunt ook kiezen voor een mooi rouwboeket of een rouwstuk. Die je kunt uitbreiden met linten waar een persoonlijke boodschap en je naam op staat. Let er wel op dat je rouwboeket voor of op de dag van de uitvaart laat bezorgen om ze iets langer goed te houden.