Zit verkopen bij jou in het bloed? Heb jij graag contact met je klanten om deze zo goed mogelijk te kunnen helpen met hun aankopen en kun jij deze klanten ook goed te woord staan als zij een vraag of klacht hebben? Dan is de functie van sales manager echt iets voor jou. Hier ben je altijd bezig met verkopen en tegelijkertijd ervoor zorgen dat je klanten het aan niets hoeft te ontbreken. Benieuwd naar de functieomschrijving van sales manager? Lees dan gerust verder.

De werkdag

De functieomschrijving van sales manager gaat over verkopen. Hoe kun je zoveel mogelijk verkopen realiseren? Hierin wordt gekeken naar hoe je je producten aanbiedt aan je klanten, hoe je over de producten communiceert en hoe je een transactie tot een succes maakt. Daarnaast ben je constant bezig met contact. Dit contact is zowel tussen je bedrijf en je klanten als in je bedrijf onderling. Met je klanten heb je contact over dat je ze de service biedt die ze verwachten van je. Hebben ze vragen over je product, over de levering of zitten ze met een klacht, dan moet jij als sales manager deze vragen en klachten goed kunnen behandelen, zowel telefonisch, over de mail als in levende lijven. Qua levering is het belangrijk dat de teams in je onderneming, denk bijvoorbeeld aan productie en transport, goed met elkaar communiceren en daarvoor ben jij een belangrijke schakel.

Zelf sales manager worden?

Spreekt de functieomschrijving sales manager jou wel aan en zal je zelf graag aan de slag willen als sales manager in jouw onderneming? Dan is het een goed idee jezelf om te scholen tot verkoopexpert door de opleiding Commercieel Medewerker Binnendienst te volgen via Fabius. Hier leer je hoe je de verschillende communicatietechnieken in de praktijk moet inzetten, hoe je dit op verschillende locaties en niveaus kunt doen en wat er allemaal nog meer komt kijken bij dit beroep. Er is altijd wel vraag naar goed geschoolde sales managers, dus grijp je kans ook om deze functie te vervullen door de opleiding van Fabius dichtbij huis te volgen.