Een goede bakermat
Nederland is een relatief klein land maar het is een goede bakermat van musici; met Paul Hardwell zie je de zoveelste Nederlandse dj die wereldwijd zijn muziek draait. Waarom ons land het zo goed doet op het gebied van muzikaliteit weet eigenlijk niemand. Feit is wel dat de muziekcultuur op dit gebied een enorme trend meemaakt. De oudgedienden zoals Paul Elstak en DJ Jean maken ruimte voor de jongere generatie. Armin van Buuren zoekt het over de grenzen, en ook Tiësto heeft een lange carrière achter de rug. Op het gebied van Club en Techno loopt Nederland dan ook behoorlijk voor. Het mag dan ook duidelijk zijn; de dj’s van Nederlandse bodem zijn een doorslaand succes.

Wat gebeurde er met de oudere generatie
Op het gebied van internationale doorbraak volgen de Nederlandse discjockeys elkaar op. Als in een estafette nam Armin het stokje over van Paul Elstak, en Tiësto deed daar in mee. De nieuwste generatie in de vorm van onder andere Paul Hardwell is ook weer actief in clubs aan het andere eind van de wereld. Van die oudere generatie dj’s hoor je eigenlijk niet zo heel veel meer in de media, maar dat wil niet zeggen dat ze thuis rentenieren. In tegendeel; zij zijn het reizen over de wereld zat en werken inmiddels weer in eigen land.
Het festival seizoen komt er weer aan
De oudere generatie dj’s komt vooral weer in actie wanneer het festival seizoen losbarst. Deze dj’s laten feesttenten bij festivals dreunen. Dat kan variëren van een feesttent in de achterhoek tot een festival in Amsterdam. Tussendoor wordt hun gevraagd om te komen draaien in clubs in Nederland. Deze dj’s doen het dus wat rustiger aan, en hun publiek is doorgaans ook wat ouder. De veertigers die de opkomst van de House en Techno muziek nog hebben meegemaakt gaan volop los. Het mag duidelijk zijn; hoewel Nederlandse DJ’s schatrijk zijn voelen ze zich niet te groot om nog voor hun vaste publiek te draaien.