beton impregneermiddel

Beton impregneermiddel is een belangrijk onderdeel van de bescherming van je interieur. Voor het creëren van een industriële look in je huis kun je veel ruwe materialen gebruiken. Sloophout voor meubels en accessoires (een oud kratje als krantenbak, bijvoorbeeld), staal voor steunbalken, lampen en tafels en muren en vloeren van beton. Beton is stevig en geeft een rustieke look aan je interieur. Omdat je veel op een vloer loopt en in een huis geleefd wordt, moet je je beton wel beschermen tegen vuil en vlekken, alsook beschadiging. Daarvoor bestaat betonimpregneermiddel. In dit artikel vertellen we je wat dit precies is en hoe je het kunt gebruiken om je betonnen vloeren en muren te beschermen.

beton impregneermiddel

Wat is het?

Een voorbeeld van beton impregneermiddel is olie, gemaakt van was en kleurloos. Dit kun je gebruiken om je beton mee te impregneren, waardoor je betonvloer beter beschermd is tegen vuil, vlekken en beschadigingen. En als je vloer dan vies wordt, is het vuil eenvoudig te verwijderen met bijvoorbeeld een hogedrukspuit. Over hogedrukspuiten gesproken, betonolie is ook waterafstotend en zorgt ervoor dat er geen vocht in het beton kan trekken. Je kan je betonnen vloer dus eenvoudig reinigen met water en het is geen probleem als jij of je kind een keer een glas drinken op de vloer laat vallen.

Het aanbrengen

Voor het aanbrengen van dit impregneermiddel is wat tijd nodig, maar in principe geen ervaring. Wanneer je liever niet zelf aan de slag gaat met het aanbrengen van beschermingslagen op je vloer en muur, kun je dit natuurlijk ook laten doen door een klusser of iemand in je omgeving die handig is. Zorg er in ieder geval voor dat je niet op de vloer loopt of tegen de muur leunt als het middel is aangebracht en moet drogen. Ter voorbereiding kun je al het meubilair verwijderen van de oppervlakken die je wilt (laten) behandelen met impregneermiddel. Bescherm je betonnen vloer en koop betonimpregneermiddel!