Wat is een sloperij? Een sloperij is een plek waar auto’s gesloopt worden, maar niet zoals je op de televisie vaak kunt zien. Op de televisie en in films zijn het vaak plekken waar er autokerkhoven zijn. Zo staan de auto’s verwoest en opgestapeld op elkaar en lijken ze veel olie. Anno 2022 klopt dit niet meer en zijn sloperijen hyper moderne bedrijven die alleen doen aan autodemontage. Ze slopen alleen auto’s op een duurzame manier en verdienen hiermee hun geld. Daarnaast handelen ze vaak in auto-onderdelen en verkopen ze ook schadeauto’s. Veel mensen vragen zich af waarom ze nu een auto naar de autosloperijen moeten brengen. Hier zitten verschillende voordelen aan verbonden, die behoorlijk handig kunnen zijn. Wat zijn deze voordelen? In dit artikel gaan we hier uitgebreid op in, zodat je er meer over te weten komt.

Voordeel 2: direct van je auto af

Veel mensen die een sloopauto willen verkopen hebben hier veel moeite mee. Zo kan het namelijk maanden duren voordat je een sloopauto op het internet kunt verkopen. Bij een sloperij ben je vaak direct af van je voertuig en kun je op zoek gaan naar een nieuwe auto. Als je een afspraak maakt met een sloperij komen ze de sloopauto vaak binnen 24 uur ophalen. Dit is natuurlijk een groot voordeel en zorgt ervoor dat je direct van je auto af bent. Hierbij krijg je ook een vrijwaring code gebruiken, zodat je geen belasting meer hoeft te betalen.

Dit kan alleen bij een sloperij erkend door het RDW en hier moet je dus goed naar kijken. Kijk op het internet naar de verschillende sloperijen en vergelijk deze goed met elkaar. Zo krijg je precies te zien welke sloperijen erkend zijn door het RDW en het ARN.

Voordeel 3: vergoeding

Iedereen die een sloopauto verkoopt, wilt hier natuurlijk direct van af. Het is natuurlijk ook fijn dat je hier geld voor kunt krijgen en dat kan bij een autosloperij. Een sloperij geeft namelijk altijd een kleine vergoeding voor het inleveren van een sloopauto. Deze vergoeding kan 100 euro zijn, maar ook een stuk meer. Dit ligt natuurlijk aan het gewicht van je voertuig, maar ook de waarde van bepaalde onderdelen. De sloperij maakt een schattig en bepaald hoeveel de vergoeding gaat bedragen. Soms kun je vooraf er al achter komen wat je voor de sloopauto kunt krijgen. Zo weet je precies wat je kunt verwachten en sta je niet voor een verrassing.